esmaspäev, 3. september 2012

Eesti noorte ja juunioride klubidekarikavõistlused

Kui paljudel algavad täna alles esimesed treeningud pärast pikemat suvepuhkust, siis mõnel on sel nädalal ees ootamas hooaja üks tähtsamaid võistlusi - klubidekarikavõistlused. Need toimuvad sel laupäeval Türil. Teeme lühiülevaate, kes millises seisus meil võistlema asub.

100 ja 200 meetri distantsil stardib meil Rait, kellele oli käesolev suvi sportlikult väga edukas. Eesti juunioride meistritiitlid nii 100 kui 200 meetri jooksudes isiklike rekorditega 10,75 ja 21,85. Viimane edukas võistlusstart jääb Raidil juulikuu lõppu, kui Viljandis esmakordselt 400meetrit jooksis 50,05ga. Augustikuu ei ole hästi läinud. Terviseprobleemid (mitte vigastused) on palju treeninguid seganud ning sisuliselt otse haigevoodist sai mindud ka Eesti meistrivõistlustele, kus 100m jooks aga ebaõnnestus täielikult. Ka trennides ei ole see minek enam selline olnud nagu esimesed 2 kuud suvel. Oleme üritanud vormikõverat veel ülespoole keerata, et karikavõistlustel õnnestuks teha enam-vähem selline jooks nagu me temalt ootaksime. Oli ju Rait meie üks peamisi lootusi kõrgete punktide toomisel.

400 meetri jooksus tuleb starti Risto, kellel ei ole väga hea suvi seljataga olnud. Talvised tervisehädad hakkasid kevadel taas piinama ning selle nahka on senised etteasted ka läinud. Vorm on Ristol aga ülesmäge liikunud ning kindlasti ootan temalt hooaja parimat jooksu. Miinuseks on kahtlemata väike tervisehäda, mis paar nädalat küljes on olnud. Tegu ei ole suure ja tõsise vigastusega, vaid probleemiga, mis segab trennis jooksmist ja hüppamist. Nii et trennides oleme sunnitud praegu vähem tegema kui oli plaanis. Ent hooaja parimat jooksu ootame sellegipoolest.

3000 meetri jooksus tuleb starti Karl, kes on suvel väga usinalt ja edukalt harjutanud. Eesti meistrivõistluste pronksmedal 5000 meetri jooksus, kõik võidetud Pärnu aastajooksu etapid ning äsjane isikliku rekordi parandamine Jüri Jaansoni jooksus, mis lõppkokkuvõttes andis 26.koha ning meesjuunioride arvestuses teise koha! Nii et kindlasti ootame ka temalt head jooksu.

110 meetri ja 400 meetri tõkkejooksudes ning kolmikhüppes tuleb starti Ranno. Tema saab meil suurima koormuse neil võistlustel. 110 meetri tõkkejooksus on Ranno kindlasti tegijate hulgas, täiesti uued alad on tema jaoks 400m tõkkeid ning kolmikhüpe.Viimased 2 nädalat oleme nende aladega tutvunud ning loodame, et ta teeb oma võimetekohased tulemused nendes alades ära.

Teivashüppes ja odaviskes tuleb starti Jarmo, kellel on see suvi sisuliselt vahele jäänud võistlemises ja trennitegemises. See aeg on kulunud vigastuse väljaravimisele, mis teda pikalt on trennides seganud. Oda on ta käinud suvel kergelt viskamas, täishoolt veel viskeid teinud ei ole. Teivashüppes tegi ta eelmine nädal esimese trenni, täna on teine. Odaviskes ootame temalt head tulemust. Juuni keskel juunioride Eesti meistrivõistlustel saavutas ta viienda koha enam kui 54 meetrise odakaarega. Teivashüppes ootaks tulemust 3 meetri peal, sest vähese harjutamise tulemusena enamat nõuda ei saaks.

Kõrgushüppes esindab meid Karl-Rene. Esialgsete plaanide kohaselt Jarmole kuulunud ala võtab Karl üle, kuna Jarmo vigastus ei ole tal võimaldanud seda ala harjutada ning liigseid riske me võtta ei taha. Karl puhkas pea poolteist kuud treeningutest ja võistlemisest ning asus taas trenni 20.augustil. Selle ajaga oleme teinud 4-5 viis kõrgushüppe trenni ning nende põhjal on alust loota tulemust 1.70-1.75. Juuli alguses Eesti noorte meistrivõistlustel ületas ta 1.70.

Kaugushüppes asub võistlustulle teinegi A klassi esindaja Jaagup. Suvel üle 6 meetri hüpanud Jaagupilt ootame ka nendelt võistlustelt tulemust, mis algab numbriga 6. Kõik üle selle saab kanda plusspoolele. Ka Jaagup alustas trennidega 20.augustil, ent tema kiiruslik vorm vähemalt on väga hea ka praegu. Eelmine nädal jooksis ta trennis 30 meetrit lendlähtest suurepärased 3,19!

4x100 meetri teatejooksus on väljas koosseis Ranno-Risto-Jaagup-Rait. Kolm neist meestest on teatejooksu ajaks läbi teinud tugeva võistluspingutuse ja teatejooks peab juba tulema peamiselt emotsioonide pealt. Heitealadel (kuul, vasar, ketas) asuvad meil võistlustulle Ando Palginõmme vägilased. Veel on meil lahtine 800 meetri jooksumees, ent loodame selle viimase tühimiku täna/homme täita.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar