pühapäev, 10. juuli 2011

Eestimaa XIII suvemängud

Pärnu linna naiste teatenelik tuli 4x100 meetri jooksus Rakveres teiseks. Avavahetust jooksis Loretta Jürisoo, teist vahetust Helen Hunt, kolmandat Brigita Viik ja viimast vahetust Brit Põldaru.

Eestimaa Suvemängudel tehti mitmeid väga häid tulemusi. Säravate tulemuste eest hoolitses Risto, kes tõi Pärnu linnale kaks alavõitu - 100m jooksu võitis ta 11,29ga (paraku oli jooksu ajal taganttuul 2,1m/sek, mistõttu ei ole aeg edetabelikõlbulik) ja 400m jooksu võitis ta uue isikliku rekordiga 50,71. 400 meetri jooksu aeg on ühtlasi juuli lõpus Kadrioru staadionil toimuvate Eesti meistrivõistluste A normatiivi täitmine. 100 meetri jooksus osales ka Jarmo, kes oli 11,64ga kuues. Jaagupi aeg oli 12,49. Kaugust hüppas Jaagup 5.24. 400meetri jooksus esimest korda startinud Jarmo sai ajaks 55,73, mis andis kuuenda koha. Kaugushüppes oli Jarmo 6.20ga kaheksas. Meeste 100meetri jooksus sai Ranno kirja 11,91, mis oleks samuti isiklik rekord, ent taganttuul 2,2m/sekundis muudab sellegi aja edetabeli jaoks kõlbmatuks. Küll aga jooksis Ranno isikliku rekordi välja 400 meetri jooksus, kus sai ajaks 53,95. 

Poiste 1500meetri jooksus tuli viiendaks Karl, kes sai ajaks 4.28,05. 3000meetri jooksus tuli Karl aga kolmandaks, kui jooksis välja isikliku rekordi 9.47,02. Lisaks osales Jarmo Audru valla teatevõistkonnas, mis tuli kuuendaks 46,64ga. 

Tüdrukutest jõudis kolme parema sekka Marie-Mädli, kes 1500meetri jooksus 5.26,35ga jooksis end teiseks. 800m jooksus tuli Mädli seitsmendaks 2.36,60ga. Tüdrukute 100meetri jooksus sai Brigita kirja aja 13,37.Tubli jooksu tegi Killu-Laura, kes sai ajaks 13,71. Mis oleks samuti isiklik rekord, kui taganttuul poleks olnud pisut üle lubatu. Naiste arvestuses jooksnud Magda sai ajaks 13,67. Kaugust hüppas Brigita 4.43, Killu 4.40, Kerstin 4.20 ja Magda 4.15. Kerstin hüppas lisaks kõrgust 1.30. 
Ning nagu eelnevalt juba öeldud, tuli Pärnu linna teatenaiskond 4x100meetri jooksus teiseks. Seal jooksis kolmandat vahetust Brigita. 

Kokkuvõttes tuli Pärnu linn kolmandale kohale 896 punktiga. Võitis korraldajalinn Rakvere, kes kogus 1018 punkti ja teiseks tuli Valga 927 punktiga. Kokku osales 27 linna.

Mida aga kokkuvõttes öelda suvemängude kui võistluse kohta? Toimus suur rongkäik mööda Rakvere linna, kus osalesid kõik osavõtvad linnad ja vallad. Rongkäik viis Rakvere ordulinnusesse, kuhu oli sportlasi tervitama tulnud Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Pärast mitmeid kõnesid kuulutati võistlused avatuks ning lavale tuli Tanel Padar & The Sun, kes andis tunniajase kontserdi. See kõik läheb kahtlemata positiivse poolepeale. Loodud oli kõik eeldused, et toimuksid toredad võistlused ning vaeva oli nähtud ka selle ürituse korraldamisega. 

Suure pettumuse valmistasid aga kahtlemata võistlustel osalenud sportlased. Muidugi mitte kõik, aga võib julgelt väita, et valdav enamus. Rakverre ei mindud võistlema, vaid alkoholi tarbima ja märatsema. Nii piinlik ei ole mul juba pikka aega olnud. Vaatepilt oli kurb, mis linnapeal ja ööbimiskohas õhtul vastu vaatas. Öösel toimunu kohta õnneks mul muljeid ei ole, kuna üritasin tegeleda magamisega. Vähe sellest, et alaealised ebanormaalses seisundis olid, näitasid täiskasvanud neile "suurepärast" eeskuju. Lisaks oli kurb vaatepilt, kuna nende hulgas oli niipalju Eesti meistrivõistluste medalimehi, Eesti noorte koondislasi jne. Väga lootusetu tunne tekkis küll sellist asja nähes. Kas nii peaksid siis kõik käituma hakkama, keda ka mina praegu üles siin kasvatan? Kui nii, siis igasugune isu kaob ära. Hetkekski mõtlemata eemaldaksin oma treeninggrupist need, kes sellist käitumisviisi normaalseks peavad ja sellega kaasa lähevad. Häbi on. Inimesel peab olema niipalju mõistust antud, et aru saada, kus mida teha võib. Igatahes on minu arvamus palju Eesti niiöelda tulevikulootuste osas muutunud. Ja see põlvkond, mis praegu spordile peale kasvab, peaks panema muretsema. Seal ei ole enam ammu esmatähtis edukas esinemine spordiareenil, vaid mõnus seltskondlik ajaveetmine võistluspaikades. 

Aga jätkem see negatiivne ning mingem taas positiivse juurde. Noorte MM-il Prantsusmaal sai Rait 200meetri eeljooksus kirja aja 22,57, millega oli oma jooksu viies. Kindlasti sai Rait võistlustel vajaliku portsu kogemusi, mida saab kasutada juba käesoleva kuu lõpus Türgis, kus toimub noorte olümpiafestival, kus Rait osaleb samuti 100 ja 200meetri jooksudes.

Tänasest saavad aga puhkust kõik peale Raidi, Jarmo, Ranno, Karli, Risto, Brigita, Mädli ja Magda. Teised siirduvad vähemalt 3 nädalasele puhkusele! Teistega askeldame esialgu aga edasi. Homme, teisipäeval teeme trenni Koidula staadionil kell 19.00!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar