neljapäev, 1. juuli 2010

lühidalt

Eilne tüdrukute 400m jooks pakkus palju emotsioone. Toimus 2 jooksu. Esimese jooksu võitja sai ajaks 1.04. Mäletatavasti jooksis Brigita Paikusel mai kuus 1.01,9. Brigita oligi täna tugevamas jooksus 4.rajal. Peamisteks vastasteks Birgit Pihelgas 5.rajal ja Liis Roose 3.rajal. Brigita alustas jooksu vägevalt, 200m kohas oli ta selgelt liider, Roose oli maha jäänud ligi 7-8 meetriga. Selline algus ehmatas mind pisut. Vaatasin ma jooksu lõpusirge keskel. Lõpusirgele tuli Brigita liidrina, Pihelgas meeter kaks maas. Roose ligi 10 meetri kaugusel. 60m enne lõppus oli näha esimesi tõsiseid raskusehetki Brigital. 30m enne lõppu oli ikka veel kullas kinni, Pihelgas ei olnud veel kõrvale jõudnud. Siis aga juhtus see kõige hullem. Brigita jaks sai otsa, jalad enam ei kandnud ning kuigi ta veel võitles meeletult, et püsti jääda, ei olnud see seekord paraku võimalik. 15 meetrit enne päästvat finišijoont tuli väsimusele ja piimhappele reielihastes alla vanduda. Brigita kukkus ega olnud enam võimeline tõusma. Meeletult julge ja väga võimas jooks sai kahjuks kurva lõpu. Võitja sai ajaks 1.02,14. Medal võeti nüüd aga lausa 1.03,83ga.

Sellegipoolest näitas Brigita end väga heast küljest ja pani paljud treenerid tribüünil ahhetama, et kellega on tegu. Kes jookseb nii võimsalt seda 400m distantsi! Seekord jäi kuldne autasu võtmata, aga pole kahtlustki, et see on nüüd vaid aja küsimus. Tänase 200m jooksu kohta ei oska veel midagi öelda. Brigita kukkus eile ühe külje ikka päris katki, vajasime ka arstiabi. Täna teeb ta otsuse enesetundest lähtuvalt. Nii või naa - uks omaealiste tippu on lahti löödud, nüüd tuleb veel vaid sisse astuda.

Ja midagi huvitavat veel ka Ingerile. tüdrukute b klassi 100m tõkkejooksus võitis pronksmedali Anni Eerik, kes talvistel meistrivõistlustel oli seitsmes, kui Inger oli kuues. Ning ka terve talve edetabelis edestas Inger äsjast medalivõitjat! Nii et head paranemist Inger :) Huvitavad jooksud on tulemas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar