pühapäev, 3. aprill 2022

TV10 Olümpiastardi etapilt toodi auhinnalisi kohti

Eelmisel laupäeval, 26.märtsil toimus Tartus TV10 Olümpiastardi kolmas finaaletapp. Autasustamisele jõudsid seal meie sportlastest Naomi ja Crystal-Eliis.

Vanemate tüdrukute kõrgushüppes saavutas Naomi esimese koha, püstitades uue isikliku rekordi 1.58. Rekord paranes 4 sentimeetri võrra. Võistlus kujunes Naomi jaoks väga pikaks, kuna ta alustas võistlust juba kõrgusel 1.26. Selle põhjuseks ei olnud kindlasti see, et me ei teaks tema võimeid või hetkevormi. Vaid kõrgushüppes on tal hetkel veel suur ebakindlus ja hüpetega madalamatel kõrgustel on meil õnnestunud seda natukenegi vähendada. Aga teha on selles osas veel väga palju, sest praegu on tal potentsiaali hüpata 1.62-1.65 vahemikku, aga kui alustada võistlemist nii madalal ja teha võistluste jooksul hulganisti läbijookse, on energiakulu lihtsalt niivõrd suur, et kõrgematel kõrgustel seda jaksu enam ei olegi, et oma võimeid realiseerida. Mis on ka igati mõistetav. Kui aga hüpe õnnestub, on seda tõeliselt nauditav vaadata. Ja edasiminek on tal ka praegu olnud suur, sest veel 2021.aasta augusti lõpus hüppas ta oma rekordiks 1.48. 






                                                             Fotod: Marko Mumm/EKJL

Veel tegi Naomi kaasa kaugushüppes, kus tema isiklik rekord enne võistlust oli 4.77 (hüpatud alles 16.märtsil maakondlikul TV10 etapil). Ta alustas võistlust kahe ettevaatliku hüppega  4.50 ja 4.56. Selle tulemusega ei oleks finaali asja olnud. Aga kolmandas voorus tabas ta juba pakku ja püstitas isikliku rekordi 4.87. Finaalis suutis ta veel kahel korral hüpata üle 4.80: viiendas voorus 4.85 ja viimases 4.81. Mõlemad hüpped näitasid, et parema pakutabamisega võinuks seekord ka 5 meetri piiri ohustada. Kaugushüppe võistlus oli äärmiselt tasavägine, Naomi oli oma tulemusega seitsmes. Esikoht hüppas 5.35, teine 5.03, kolmas 4.95, neljas 4.92, viies ka 4.92 ja kuues 4.90.


                                                              Fotod: Marko Mumm/EKJL

Nooremate tüdrukute teivashüppes tegi ilusa võistluse Crystal-Eliis. Ta ületas kõrgused 1.81, 1.91, 2.01 ja 2.11 kõik esimesel katsel. 2.21 alistamiseks läks vaja kahte katset ja sellega oli uus siserekord juba sündinud. Eelmisel suvel hüpatud 2.24 ületamiseks tuli jagu saada seekord ka kõrgusest 2.31 ning see õnnestuski teisel katsel. Viimane kolmas katse kõrgusel 2.41 oli samuti väga hea ja andis lootust, et suvel võib kindlasti ka sellest kõrgusest jagu saada. Uue isikliku rekordi püstitamisega saavutas Crystal neljanda koha ja pääses seega ka autasustamisele. 





                                                           Fotod: Marko Mumm/EKJL
 

Nooremate poiste kaugushüppes tegi kaasa Elimar, kellele see oli esimene võistlus väljaspool Pärnut. Ta hüppas parimal katsel 4.20, mis andis 72 osaleja seas igati tubli 17.koha. Finaali viinuks tulemus 4.37. 

Vanemate tüdrukute arvestuses tegid nendel võistlustel kaasa veel Kertrud ja Kaisa-Maria, kelle võistlus päris soovitult seekord välja ei tulnud. Kaugushüppes jäi Kertrudil kirja 4.23, mis andis 70 hüppaja seas 31.koha. Kaisa-Maria tulemus 4.16 andis seekord 35.koha. Mõlemal tüdrukul oli probleeme just tehnilise poolega. Viimastel treeningutel näitasid mõlemad väga pikki hüppeid, aga võistlustel ei õnnestunud seekord veel kogu hüpet kokku panna. Kertrudil ei õnnestunud trennis harjutatud hoojooksu lõppfaasi ja äratõuget soovitult sooritada, Kaisa-Maria ei saanud oma sammu kuidagi võistluskatsetel klappima. Kõrgushüppes oli Kertrudil väga raske hetk kõrgusel 1.31. Selle kõrguse alistas ta alles kolmandal katsel. Suure tahtejõu toel ületas aga kohe esimesel katsel kõrguse 1.36. Arvestades selle päeva hüppeid tehnilise poole pealt, oli see kindlasti juba väike eneseületus. Näeme vaeva edasi ja proovime suveks juba parema hüppekindluse üles leida treeningutel. 64 hüppaja hulgas sai Kertrud seekord 28.koha. Mõlemad tüdrukud on väga töökad ja asjalikud, seega ei ole mul kahtlustki, et tulemused juba üsna pea paranema hakkavad.

                                                            Foto: Marko Mumm/EKJL

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar