pühapäev, 31. oktoober 2021

Treeningutest 1-7.novembrini

Pärnu linn otsustas alates 1.novembrist kõik linnakoolid ja linnale kuuluvad huvikoolid vähemalt 1 nädalaks sulgeda. Nii puudutab see otsus ka Pärnu Spordikooli. Kui algselt tundus, et treeningutele ei pääse mitte keegi, siis reede pärastlõunaks mõningad erandid tehti. Või õigemini leidsid treenerid üles Vabariigi valitsuse korralduse, mis lubab treeningutest osa võtta koondise kandidaatidel. Kuna selline korraldus kehtib tänaseni, ei ole linnal võimalik teisiti käituda. See tähendab, et vähemalt ühe nädala saab mul üks treeninggrupp koos trenni edasi teha. Teised vanemad sportlased saame lubada ühe või kahekaupa treeningutele. Korraldan seda graafikut meie facebooki grupis.

Küll oli Spordikooli otsus see, et kõik AE grupid (Arnos AE1-1, AE1-2 ja AE2) jäävad esialgu üheks nädalaks koju. 5.novembril võetakse vastu otsus uue nädala kohta. Linnavalitsus otsustas kõigile neile, kes treeningutest osa ei saa võtta, teha õppemaksust soodustust. Eks soodustuse suurus sõltub sellest, kui pikaks paus kujuneb. Oleme siiski optimistlikud (või vähemalt üritame olla) ning loodame, et saame teiste omavalitsustega peagi taas võrdsesse seisu ning treenima!

Kõige selle negatiivse informatsiooni taustal on mõned väikesed positiivsed uudised siiski ka. Järgmisel nädalal toimuvad praeguse seisuga veel kaks koondise laagrit Eestis. 5-7.novembrini toimub Käärikul Eesti kergejõustikukoondise ühislaager. Sinna on saanud meil kutse Ann Marii. 5-10.novembrini koguneb Eesti keskmaajooksu paremik Jõulumäele laagrisse. Sinna on saanud kutse Viola. Loodetavasti mõlemad laagrid ikka toimuvad.

Lisaks on suur rõõm veel ühe projekti realiseerumisest. Juba eelmisel kevadel üritasin algatada koostööd ühe Soomes asuva suure spordikeskusega, et aegajalt oma sportlastega mõned päevad ja treeningud Soome treenerite juures veeta. Siis pandi aga piirid kinni ja Soome kedagi ei lastud. Nüüd on asjad õnneks edasi liikunud ja äsja jõudsime Kuortane Olümpiakeskusega kokkuleppele, et saame hakata külastama nende keskust ja osa võtma nende treeningutest. 

Kuortane Olümpiakeskus on ääretult suur keskus, kus on kergejõustiku staadion ja sisehall, ujula, maadlussaalid, pallimänguväljakud, jäähall jne. Olümpiakeskus pakub majutust koguni 700 inimesele. Meie esimene külastus toimub 4-7.novembrini, kui Carlyn saab võimaluse osa võtta teivashüppetreeningutest, mida viib läbi Mikko Latvala, kes on ise osalenud 2008.aasta olümpiamängudel Pekingis. Carlyn saab võimaluse treenida koos sellise Soome noorte teivashüppajatega nagu Tuuli Järvinen (sündinud 2005, isiklik 4.16) ja Miisa Koskiaho (sündinud 2003, isiklik 3.90). Aastaid tagasi käisime Soomes Ramonaga, kes võttis osa sealsest teivashüppe treeninglaagrist, kuhu oli kokku tulnud väga palju hüppajaid. Sellest külastusest on jäänud väga positiivsed mälestused. Leian, et selliste koostööprojektide algatamine on äärmiselt vajalik. Seda nii sportlaste, kui ka treenerite jaoks. Saame kindlasti uusi ideid, uut harjutusvara.

Kui esimene külastus õnnestub, meie ise jääme ka rahule, siis on kindlasti plaan aastas vähemalt korra seda keskust külastama hakata.

Siin aga esialgne uue nädala kava:

Esmaspäev, 1.november
Koondise grupp 17.30 Kergejõustikuhall

Teisipäev, 2.november
Koondise grupp 17.30 Kergejõustikuhall

Kolmapäev, 3.november
Koondise grupp 17.00 Rannastaadioni jõusaal ja sisejooksurada

Neljapäev, 4.november
PUHKUS

Reede, 5.november
Algab Eesti Kergejõustikukoondise ühislaager Käärikul.
Algab Eesti kestvusjooksulaager Jõulumäel.
Koondise grupp 16.30 Kergejõustikuhall (treeningplaanide järgi)
 
Laupäev, 6.november
Jätkuvad laagrid Käärikul ja Jõulumäel.
 
Pühapäev, 7.november
Jätkuvad laagrid Käärikul ja Jõulumäel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar