pühapäev, 20. jaanuar 2019

Nädalavahetuse võistlustest

Laupäeval toimus TV10 Olümpiastardi II üle-eestiline etapp, kus meie sportlased püstitasid mitmeid isiklikke rekordeid. 

Esimesel etapil kuulitõukes alavõidu saavutanud Greete-Liis oli seekord stardis vanemate tüdrukute tõkkejooksus ja teivashüppes. 60 meetri tõkkejooksu eeljooksus püstitas ta kohe isikliku rekordi 9,89. Maakondlikul etapil oli ta aeg 10,11. Nii suur rekordiparandus viis Greete-Liisi koguni A-finaali, kus joosti kohtadele 1-6. Finaalis paranes rekord veelgi - 9,85 andis kuuenda koha ja viis ka autasustamisele. Tõkkejooksus osales kokku 64 jooksjat. 

Foto: Marko Mumm

Teivashüppes püstitas Greete-Liis samuti isikliku rekordi - tulemus 2.41 andis tihedas konkurentsis seitsmenda koha. Ka 5 ja 6 koht hüppasid sama palju, Greete-Liisile sai saatuslikuks üks eksitud katse algkõrgusel 1.81. 2.51 alistamine oleks andnud aga lausa kolmanda koha. Teivashüppes tegi kaasa 24 hüppajat. Kindlasti võib tema võistlusega aga väga rahule jääda, kaks isiklikku rekordit ja 6 ning 7 koht näitavad head mitmekülgsust!

Vanemate poiste 60 meetri tõkkejooksus püstitas isikliku rekordi Laur, kes ajaga 9,97 jäi jagama 18-19.kohta. Kokku osales tõkkejooksus 55 jooksjat. Maakondlikul etapil jooksis Laur 10,52. Kaugushüpe seekord kõige paremini ei õnnestunud, aga tulemus 4.76 andis 63 hüppaja hulgas siiski tubli 20.koha. Finaali pääses aga 5.09ga, mis heal päeval on Laurile juba ka jõukohane tulemus sel talvel olnud. 

Nooremate tüdrukute kaugushüppes püstitas isikliku rekordi Martha, kes kolmandal katsel sai kirja tulemuseks 4.21! See tulemus andis 84 hüppaja hulgas väga tubli 11.koha. Finaalikoht jäi vaid 5 sentimeetri kaugusele.

TV10 Olümpiastardi kolmas maakondlik etapp on kavas 22.märtsil Pärnus ning üle-eestiline etapp 30.märtsil Tartus.


Pühapäeval toimunud Eesti talvised karikavõistlused pakkusid nii õnnestumisi kui ka ebaõnnestumisi. Nagu õigele võistlusele kohane.


Kui aasta tagasi ühtegi alavõitu nendelt võistlustelt ei võetud, siis sel korral esinesid meie sportlased oluliselt edukamalt. Kokku saavutati 3 karikavõitu ning kolme parema hulkagi jõuti veel mitmel korral.

Meie kõige edukamaks sportlaseks sel korral osutus Ann Marii, kes võistles neidude arvestuses (U18+U16 vanuseklass koos). Ta saavutas alavõidu väga tugeva konkurentsiga 200 meetri jooksus, kui püstitas oma uue siserekordi 25,01. Kõik, kes Ann Mariile sel alal vastu võiksid hakata kahe vanuseklassi peale, olid seekord ka stardis. Käesoleva sisehooaja U18 vanuseklassi edetabelis tõusis Ann Marii selle ajaga nüüd esimeseks. Teise alavõidu saavutas Ann Marii koos Vanessa, Kätlini ja Carlyniga 4x200 meetri teatejooksus, kus meie teateneliku võiduajaks oli 1.48,45. Kõik tüdrukud tegid suurepärase jooksu ja andsid oma suure panuse võitu! Joosti järjekorras Vanessa, Kätlin, Carlyn ja Ann Marii. Vahe teiseks tulnud Nõmme kergejõustikuklubiga oli pisut üle sekundi. 


Kolmanda alavõidu tõi meile noormeeste teivashüppes Mikk, kes ületas kõrguse 4.10. Sellest piisas alavõiduks. Sel talvel on Mikk viinud oma isikliku rekordi 4.25ni. Täna proovis ta jagu saada kõrgusest 4.26, ent seekord katsed sel kõrgusel veel ei õnnestunud. Tänase võistluse algus oli vaevaline ning kuidagi ei tahtnud hüpped klappida. Mida rohkem hüppeid ta tegi, seda paremasse hoogu sattus ning kõrgus 4.10 alistus juba avakatsel!

Väga hea võistluse tegi täna noormeeste arvestuses ka Hanno. 60 meetri jooksus kordas ta tagasihoidlikust stardist hoolimata oma isiklikku rekordit 7,35, mis andis 5.koha. Konkurents oli tihe, teise koha tulemus oli 7,30. Suurepärase jooksu tegi Hanno aga 200 meetri distantsil, kui ta püstitas isikliku rekordi 23,32, millega saavutas teise koha! Ta jooksis kiiremini kui tegi seda suvisel hooajal staadionil (Eesti U16 meistrivõistlustel hõbedat võites oli ta aeg 23,38). Tema senine siserekord oli aga 23,94. Ka talvise võistlushooaja U18 vanuseklassi edetabelis tõusis Hanno selle ajaga teisele kohale.

Suurepärase teivashüppe võistluse tegi neidude arvestuses ka Carlyn, kes ületas 3.40 ning saavutas teise koha. Pikalt vaevas teda pöiavigastus, mis rikkus kogu suvise võistlushooaja. Palju tuli vaeva näha, et oma hüppekindlus ja hea kehaline vorm tagasi saada. Esimesed tööviljad on nüüd käes. Suvel jäi Carlyni parimaks 2.80 ja viimati sai ta üldse 3 meetri piirist jagu eelmise aasta märtsis. Tema isiklik rekord on aga 3.50. Tänasel võistlusel tegi ta kokku ainult 2 ebaõnnestunud katset ning need olid kõrgusel 3.45. Viimasest katsest loobusime. Ning unustada ei saa muidugi ka teatejooksus joostud väga head vahetust, mis lõpuks tõi meile alavõidu.

Neljandat korda elus sai 3 meetri piirist neidude teivashüppes jagu ka Martha-Liset. Tema isiklik rekord on 3.15, millest ta on kahel korral jagu saanud. Lisaks veel korra 3.01st. Täna alistus kohe esimesel katsel kõrgus 3.00, mis andis viienda koha. Kui U18 hüppajaid korraks aga mitte arvesse võtta, olid Carlyn ja Martha-Liset täna kaks paremat U16 vanuseklassi hüppajat. Eesti käesoleva sisehooaja U16 vanuseklassi edetabelis tõusis Carlyn nüüd esimeseks ja Martha-Liset neljandaks.

Väga eduka võistluse tegi sel korral juba naiste arvestuses (U20+U23+täiskasvanud) kaasa teinud Ramona. 60 meetri jooksus parandas ta sajandikuga oma isiklikku rekordit, viies selle nüüd 8,13 peale! Isiklik rekord sündis ka 300 meetri jooksus - 42,86 andis kuuenda koha. Senine tippmark oli joostud juba 2016.aasta suvel - 43,22. Sisetingimustes oli Ramona senine rekord aga 45,49! 60 meetri jooksus tegi kaasa väikeselt vigastuspausilt tagasi tulnud Anete - protokollist leiame ta täpselt Ramona eest 13.kohalt ajaga 8,10. 

Neidude 60 meetri jooksus püstitas isikliku rekordi Kätlin, kelle aeg oli 8,27 (senine rekord 8,29 oli joostud eelmise sisehooaja lõpus - märtsis 2018). Sellega sai Kätlin täna 10.koha. Ka teatejooksus tegi ta tubli etteaste, seega kindlasti igati kordaläinud võistlus.

Noormeeste 60 meetri tõkkejooksus tegi kaasa Andry, kes püstitas uue isikliku rekordi 9,11, mis andis 8.koha. Madalamaid tõkkeid on Andry ka kiiremini jooksnud (84cm 8,92), aga sellest aastast jookseb ta pikema vahega kõrgemaid tõkkeid. Neidude kuulitõukes tegi kaasa Elisa, kes tulemusega 10.19 sai 14.koha. Kõrgushüppes ületasid nii Cleer, Vanessa kui ka Kelly kõik 1.50. Täna ei saanud tüdrukud hüpetele kõige paremini pihta ja nii tuleb oodata järgmist võistlust, et vigadeparandus teha.

Merily ja Kelly tegid mõlemad igati korraliku 800 meetri jooksu, ent mõlemad diskvalitseeriti võistlusmääruste rikkumise tõttu. Kahju on sellest muidugi, aga selliseid asju tuleb paraku ikka ette. Enam-vähem saime teada tüdrukute ajad - Merily oleks olnud kuues 2.31ga ja Kelly seitsmes 2.35ga. Mitte kuidagi ei õnnestunud täna ka Kristo teivashüppe, kui algkõrgusel ei õnnestunud teha ühtegi hüpet, mis oleksid tema oskustele ja võimetele vastavad. Kindlasti tuleb pisut analüüsida, mis seekord ikkagi juhtus.

Järgmised suured võistlused on ees ootamas juba järgmisel nädalavahetusel, kui Tallinnas toimuvad kahel päeval Eesti meistrivõistlused U14 ja U16 vanuseklassidele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar