pühapäev, 7. august 2016

Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused

Enne kui asun nädalavahetusel toimunud võistluse juurde, tahan kiita kahte meie spordiklubi tubli trennitüdrukut. Nimelt neljapäeval sadas hommikupoolikul kerget uduvihma ning tuli välja, et meil on olemas kaks vaprat tüdrukut - Hanna ja Carol, kes kergest tibutamisest end segada ei lasknud! Nemad tegid Rannastaadionil tublilt trenni! Kiidan väga, sest sellist vaatepilti oli tõesti tore näha!

Nüüd aga Eesti mitmevõistluse meistrivõistluste juurde. Kahel võistluspäeval oli meil stardis Liisbet ja Karl-Martin. Suurte ootustega võistlustele minema pidanud Kristo kahjuks haigestus ööl vastu esimest võistluspäeva ning pidi seekord võistlusest loobuma.

C vanuseklassi kuuevõistluses tegi väga hea võistluse Karl-Martin, kes lõpetas võistluse koguni teisena, kogudes kuue alaga 4348 punkti. Kuldmedali kaotas ta kõigest 29 punktiga! Karl-Martin alustas võistlust alavõiduga odaviskes - tulemuseks 42.35. Väga hästi õnnestus ka teine ala - 80 meetri tõkkejooks, kus tema tulemus 12,70 oli päeva kolmas tulemus. Esimene tagasilöök tuli kaugushüppes, kus ühelgi hüppel ei õnnestunud isegi tõukepaku lähedalt hüpet sooritada. Kõik hüpped tulid kaugelt paku tagant. Tulemus 4.52 oli päeva kuues tulemus sellegipoolest. Ent üle 100 punkti läks siia kaduma küll. Esimese võistluspäeva lõpetas ta esikohal 2229 punktiga. 

Teine võistluspäev algas isikliku rekordiga kõrgushüppes - 1.41. Ent kuna konkurendid hüppasid ka kõrgust väga hästi, siis tuli kokkuvõttes esikoht siiski loovutada. Karl-Martin langes teiseks, kaotades liidrile 125 punktiga. Isiklik rekord tuli taas kettaheites - tulemus 31.39 tõi koguni alavõidu! Kettaheite järel tõusis ta jälle võistluste liidriks, ent vahe lähima jälitajaga oli kõigest 70 punkti. Võistluste viimasel alal - 600 meetri jooksus tegi ta väga korraliku jooksu - päeva kolmas aeg 1.45,27ga. Ent kuna tema lähim jälitaja sai siin alavõidu, tuli kokkuvõttes esikoht 29 punktiga siiski loovutada. Kokkuvõttes tegi Karl-Martin väga hea võistluse ning autasuks oli ka Eesti meistrivõistluste hõbemedal!





Neidude A vanuseklassi seitsmevõistluses tuli Liisbet 4221 punktiga seitsmendaks. Tema esinemise nendel võistlustel saab kokku võtta järgnevalt: väga hästi õnnestusid jooksualad, suhteliselt normaalselt tulid välja hüppealad ning ebaõnnestusid heitealad.

Võistluste esimene ala - 100 meetri tõkkejooks õnnestus suurepäraselt, sest sündis isiklik rekord 15,69. See oli päeva kuues tulemus. Kõrgushüppes ületas Liisbet kõrguse 1.56. Ehk täitis minimaalse eesmärgi. Muidugi võinuks veel kaks kõrgust ületada, aga suurt altminekut siit ka ei tulnud. See oli päeva viies tulemus. Kahe ala kokkuvõttes oli ta endiselt kuues. Kolmas ala - kuulitõuge ei õnnestunud soovitult. Parimaks jäi 10.76 (paremuselt seitsmes tulemus). Päeva lõpetas Liisbet jällegi hea tulemusega 200 meetri jooksus - aeg 27,94 tähendas hooaja tippmarki. Isiklikule rekordile jäi tulemus siiski 16 sajandikku alla. Avapäeva lõpetas Liisbet seitsmendana 2657 punktiga. 

Teine võistluspäev algas kerges vihmasajus kaugushüppega, kus tulemuseks jäi 5.11. Ei midagi suurepärast, ent ei olnud ka altminek. Täielikult ebaõnnestus eelviimane ala - odavise, kus parimaks jäi vaid 23.57. Enne viimast ala langes ta seetõttu ka kaheksandaks. Liisbet näitas sisu aga viimasel alal - 800 meetri jooksus, kus suutis ennast hästi kokku võtta pärast ebaõnnestunud odaviset. Jooksus sündis isiklik rekord 2.36,00, mis oli paremuselt teine tulemus! Tugeva jooksuga tõusis ta tagasi seitsmendale kohale. Kahe aasta tagune seitsmevõistluse tulemus paranes 635 punktiga!






Kõik võistluste pildid on siin: https://goo.gl/photos/atpEBq6ZejZmNVTF9
Ning veel Valter Kalami mälestusvõistluse pildid 30.juulist: https://goo.gl/photos/Hx67QMhcz1Y3PT8W9

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar