laupäev, 28. september 2013

Septembri kokkuvõte

Esimene treeningkuu hakkab läbi saama ja teen seega väikese vahekokkuvõtte seni toimunust. 

Treeningud erinevatele vanusegruppidele on edukalt alanud. Oleme saanud teha kõik trennid väljas, kuigi mõnel korral on vihm meid pisut seganud. Nooremad on teinud kõik oma trennid Koidula staadionil. Vanemad on saanud lisaks staadionitreeningutele jõudu proovida ka Raeküla metsatreeningutega, mis toimuvad meil kahel korral nädalas.

Nagu igal aastal, nii on ka sel korral tulnud kergejõustikuga tutvuma päris palju uusi lapsi. Seda on tore näha, et kergejõustik endiselt kiireid ja aktiivseid noori enda juurde meelitab. Väga palju on tulnud juurde tüdrukuid, kelle seas on juba päris paljud end väga heast küljest näidanud. Kõige nooremad poisid ja tüdrukud on osutunud väga vahvateks ja mul on väga hea meel, et saan neid lapsi juhendada.

Ei ole saladus, et Pärnus on alati olnud probleeme sellega, kuidas jalgpallureid ja kergejõustiklasi ühele staadionile ühel ajal ära mahutada. Kuigi probleeme on olnud igal aastal küllaga, suudavad jalgpallurid mind endiselt üllatada. Ja seda mitte positiivses mõttes. Üleolev suhtumine, distsipliini täielik puudumine, käitumisreeglite mittetundmine on vaid ühed omadused, mis kahjuks silma hakkavad. Viimane piisk minu kannatuste karikasse kukkus sel nädalal, kui Koidula staadionil leidis aset mitu intsidenti, mis kahe suure spordiala suhteid Pärnus mitte kuidagi paremaks ei muuda. Ei hakka detailidesse laskuma, aga pöördun siinkohal jalgpalli treenerite poole, kes Koidula staadionil oma treeninguid läbi viivad. Tulge kahe jalaga maapeale ja õppige austama oma kolleege, ükskõik mis spordialaga on tegu. Selline ebaviisakas käitumine ei sobi ühe spordist lugupidava inimese eluviiside juurde. 

Hea uudis on aga see, et alates 30.septembrist, esmaspäevat kolime nooremate treeninggruppidega ära Hansagümnaasiumi kergejõustikuhalli, nii et mõneks ajaks saab taas rahulikus atmosfääris treeninguid läbi viia.

Vanem treeninggrupp jääb aga välja treenima ning täpsed treeningpaigad selguvad meil jooksvalt. Kindlasti jääb nädalasse kahel korral Raeküla metsa külastamine, kus väärtuslikke jooksumeetreid saab koguda. Nii nagu alati, on ka seekord neid vanema grupi sportlasi, keda saab esimese kuu eest kiita ja neid, keda kiita kohe üldse ei saa. Osa tüdrukuid ei käi trennis seetõttu, et trennid toimuvad väljas ja väljas on teadupärast praegu 10 kraadi sooja ja tugev tuul ning aegajalt sajab ka vihma. Lisan siinkohal vaid niipalju, et halli ei lähe me trenni tegema niipea, kuna õues tehtav trenn on lihtsalt niipalju kasulikum ja tulemuslikum praegu kui see oleks hallis. Seega saab igaüks ise valida, kuidas oma oktoobrikuud sisustab. Kas liituda teistega välitreeningutel või puududa ka teise kuu järjest.

Küll tahan mõned nimed välja hõigata, kes on end septembris heast küljest näidanud: Karl-Rene, Kristjan, Jaagup, Jüri, Minni, Hanna, Liisbet ja Kerstin on ennast näidanud väga heast küljest ja loodan väga, et uus kuu tuleb samasugune nende jaoks. Teistel on veel tõestada küllaga.

Alates sellest talvest võistlevad Altiuse sportlased uutes võistlusvormides, mille disainis meie enda klubi kasvandik Andro Talu. Riietus valmis Itaalias ja reedel jõudis kaup minuni. Uuel nädalal pannakse neile peale veel ühed logod ja siis saab vormid neile kätte jagada, kes selle tellisid. Siiani võistles Altius kollase võistlusmaikaga, mis on kasutusel olnud ligemale 15 aastat. Seega on tegu väga suure muudatusega meie spordiklubi jaoks. 


Altiuse uus võistlusvorm

Alanud on ettevalmistused Karel Leetsari mälestusvõistluse jaoks. 2009.aastast toimuv Pärnumaa suurim kergejõustikuvõistlus leiab aset aasta viimastel päevadel (täpne kuupäev veel selgumas).

Peagi saab toimuma järjekordne Kadrijooks Niidupargis, kus meie klubi sportlased on viimastel aastatel väga aktiivselt osa võtnud. Osa võtame veelgi aktiivsemalt ka seekord! Jooks toimub sel aastal 13.oktoobril ja selle kuupäeva palun ma kõigil üles kirjutada. Pühapäeval, 13.oktoobril ootan kõiki Kadrijooksu starti. Sellest jooksust räägin kindlasti veel peagi lähemalt.

Nii et toimetamisi jagub piisavalt. Algamas on aga oktoobrikuu ja paljudel võimalus oma trennis käimist parandada. Soovin kõigile jaksu ja rõõmsat meelt kergejõustikuga tegelemisel!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar