laupäev, 7. august 2010

Tulemused

Esmalt alustaks õnnesoovide edastamisega ühele meie seast. Tänasele sünnipäevalapsele Jarmole soovime jaksu, tahtmist ja rekordite purustamisi ka edaspidiseks!!! Usun, et õnnesoovidega ühtivad kõik meie grupi liikmed!!!

Oma sünnipäeval tegi Jarmo Viljandis ka 3 starti. Esimesena oli kavas 100m jooks, kus Jarmo jooksis välja uue isikliku rekordi 11,72. Oma eeljooksu Jarmo võitis, kokkuvõttes tuli siiski leppida teise kohaga. Kõrgushüppes alustas Jarmo 1.65 pealt. Esimesel katsel läks üle nii algkõrgus kui sellele järgnenud 1.70, 1.75 ja 1.80. Sellega oli võitja selgunud, kuna keegi teine 1.80st jagu ei saanud. Jarmo tellis latile 1.83, uue isikliku rekordi. Ja teine katse sellel kõrgusel oli suurepärasest klassist, paraku jooksis ta liiga lati alla ning ruumipuudusel puudutas latti. Oleks samm paremini klappinud, oleks selle hüppega üle läinud ka 1.85, sest hüpe oli kahtlusteta parim, mida Jarmo seni suutnud on. Sellegipoolest rekordikordus ja esikoht! Lisaks oli tegu hooaja tippmargiga ja see tõstis väga tihedas kõrgushüppe konkurentsis Jarmot jagama 4-11kohta hooaja edetabelis. Seni oli ta oma 1.75ga jaganud 13-23 kohta.

Oma 100m rekordit kärpis korralikult ka Ranno, ajaks 12,22!  0,3 sekundiga paranes rekord. Sellise ajaga tuli Ranno neljandaks. 20 minutit hiljem startis Ranno aga juba 400m jooksus kolmandal rajal. Alustas ta jooksu väga ettevaatlikult, oli 100m peal eelviimane ja 200m märgis viimane. Ent taktikaliselt osutus jooks väga heaks, sest just 200m märgist alates hakkas ta teisi kinni püüdma justkui keegi ei liigukski. Lõpusirgele tulles võitles Ranno juba pääsu ees esikolme ja sellega ta ka hakkama sai. Teine koht tuli uue rekordiga 55,79 sekundit!

Pool päeva kõrbes tapva päikese käes Karl, kes pidi ootama oma 1500 starti päris pikalt. Lõpuks see aeg siiski kätte tuli. Algusest peale hoidis Karl pigem grupi lõpuossa. Kilomeeter läbiti 3.02ga. Kilomeetri märgis oli Karl neljas. 300m enne lõppu Karl kiirendas ning võttis sisse kolmanda koha. Tundus, et poodiumikoht ongi olemas, ent lahing seisis alles ees. Lõpusirgele tulles läks meeletuks võitluseks ning Karl suutis näidata ka oma kiiruslikke võimeid ning see kolmas koht ära napsata. Ajaks tuli 4.35,87. Ka teine ja neljas koht jooksid sama sekundi sisse - teine koht sai ajaks 4.35,31 ja neljas 4.35,88.

Brigita tegi korraliku esituse 100m jooksus. Oma jooksu Brigita võitis. Ajaks 13,30. Kuna Lätis joostud aeg meie edetabelisse tehniliste probleemide tõttu ei lähe, oli tegu Brigita hooaja tippmargi ning uue isikliku rekordiga! Teine jooks kiiremat aega endaga kaasa ei toonud ning seega kuulus alavõit Brigitale. Lisaks sprindile osales Brigita ka kaugushüppes, milleks ettevalmistus täielikult puudus. Äärmiselt kõikuva hoojooksuga ei saanud me kuidagi sammu paku peale. Kolmandal katsel see siiski enam-vähem õnnestus ning hüppe pikkuseks mõõdeti 4.71.

Oma esimese võistluse sel suvel tegi Inger. Vigastus, mis rikkus kogu suvise hooaja, on loodetavasti nüüd seljataha jäänud. Ettevalmistus võistluseks oli Ingeril sisuliselt olematu. Otsus siiski hetkeseisu testida sündis alles võistluseelsel päeval. Nii sai päev enne võistlust esimest korda jalga pandud naelad, esimest korda proovitud starte ning esmakordselt ka kaugust hüpata. Ingeri puhul ei läinud me sellele võistlusele tulemust tegema, vaid võistlusärevust saama. Usun, et selle ta ka sai! 100m jooksus sai Inger ajaks 13,94 sekundit. Jooks tuli raskelt ja peale 60meetri läbimist hakkas ka jooks oluliselt ära vajuma. See ei olnud seekord muidugi üllatuseks. Kaugushüppes alustas Inger 4.10-4.20 vahele jäävate hüpetega. Probleeme oli nii sammumärgiga kui ka tehnikaga. Kõik tuli justkui tõsise punnitamise tulemusena, mitte loomuliku liigutusena. Viimasel katsel siiski Inger näitas, et ei ole see seisund kõige hullem midagi. Paku tagant tõugates maandus ta 4.40 peale. Kui lisada siia kadumaläinud sentimeetrit paku mittetabamisel, siis oli hüppe pikkuseks 4.65-4.70. Ja tegelikult ei ole ju mingisugust sportikku vormi ollagi praegu. Selle kõige taustal mõjus ka see viimane hüpe äärmiselt positiivselt. Ja muideks, 100m jooksus olid 1996.a sündinud tüdrukutest kaks paremat just Brigita ja Inger!

Kaunases Balti maavõistlusel oli kavas täna teine võistluspäev. Rait osales esmalt 200m jooksus, kus saavutas tubli teise koha ajaga 22,96. Lisaks saavutas Eesti koondis 4x100m teatejooksus teise koha. Hooaja tippmarke 100 ja 200m jooksus küll ei sündinud, ent kahte teist ja ühte neljandat kohta saab pidada siiski kordaminekuks.



Hooaja edetabelites tõusis Jarmo tänase jooksuga 100meetris 23ndalt kohalt 19ndaks. Ranno 400m jooksus 19ndalt kohalt 16ndaks. Brigita tõusis 100m jooksu ajaga 11ndalt kohalt kümne parema hulka, just kümnendaks.

Kokkuvõttes võib öelda, et kogu grupp sai hakkama kiitmist väärt tulemustega sel nädalavahetusel ja selle üle on mul ainult hea meel! Törts head tuju kulus ka mulle hetkel ära. Õnnitlused, kiitused ja mis muud kui jaksu trennitegemisel ja ettevalmistamisel järgmisteks võistlusteks. Suurematest võistlustest ootab meid ees 24-25 august toimuvad Rukkilillemängud Valgas, kus peaaegu kõik samad tegijad stardis peaksid olema! Edu!


Täiustatud 8.08.2010 täpsete tulemustega Viljandi võistlustelt 14:30

1 kommentaar: