pühapäev, 27. juuni 2010

Ettevalmistus Eesti noorte meistrivõistlusteks lõpukorral

Tartu laagri eesmärgid olid:
1) rutiinist väljumine, uus treeningkeskkond, eemalolek hargipäeva muredest, stressist. See eesmärk sai täidetud. Ja see oli ka üks peamisi eesmärke. Väga oluline on teatud hetkedel rutiinist väljuda. Laager sai täpselt nii ka paigutatud, et 2-3 viimast ööd saaksid kõik oma kodus oma voodis une täis magada.
2) viimase lihvi andmine vormile. 3 päevaga ime ei tee, suuri muutusi samuti mitte. Saab vaid viimast lihvi anda. Natuke timmida vormi ja sättida tehnikat. Eelkõige aga saab anda emotsionaalse laengu ja enesekindlust. See ülesanne sai 50% ulatuses täidetud ütleks. Teine 50% jäi selletaha, et kõik ööbisid erinevates kohtades ja laagrirežiimist kinni ei peetud, mis puudutab õigel ajal magama minemisse. See maksis trennides valusasti kätte.

Mis on nüüd oluline, et Tartus tehtud trennid vilja kannaksid kohe kohe algavatel eestikatel? Magamine, magamine ja veelkord magamine. Ei piisa sellest, kui minnakse 1 päev enne võistlust õigel ajal magama, samas kui eelnevad ööd on magama mindud 1-2 öösel. See jätab tulemusele oma jälje ja tuntava jälje! Minu soovitus minna magama 23-00 vahemikus. Et lihased, energiavarud taastuksid 100%, on vaja täisväärtuslikku und. Nii lihtne see ongi.

Positiivne on see, et füüsiliselt on grupi seisund üsna hea. Probleeme esineb tehnikaga ja oma soorituseks ettevalmistumisega. Rait sai viimasel laagri päeval näiteks end väga kenasti juba liikuma, murul tehtud jooksud olid juba sellised, mida temalt ootaks. See lisab enesekindlust nii talle kui ka mulle. Konkurents poiste A sprindis on väga tugev.
Jarmo füüsiline vorm on vaata et üks grupi paremaid. Kiiruslik vorm on üsna ideaalilähedane. Probleeme esineb paari tehnilise nüansiga ja lisaks ka oma etteasteks valmistumise/keskendumisega. Jooksude kvaliteet on liialt kõikuv. Korraliku jooksuga võib aga head tulemust oodata. Selleks on Jarmo valmis loodetavasti teisipäeval. Ranno on trennides üks stabiilsemaid. Jooksud on ühtlased, korralikud. Probleemiks on aga tähelepanu hajumine ühel hetkel .Tekib justkui liiga suur rahulolu senise jooksu kulgemise üle ja ootamatult toimub suur tehniline aps ühel tõkkel, mis jooksu tulemuse ära nullib. Keskenduda tuleb kõik 10 tõket ja enamgi veel.
Brigita puhul kopeeriks enam-vähem Jarmo jutu. Füüsiline vorm on hea, võiks joosta väga häid aegu. Tuleb olla vaid julgem, keskendunum, endast tuleb alati 110% anda.
Magda peamiseks probleemiks on treeningutel vähene intensiivus, harjutuste sooritamisel on näha liiga suurt lõtvust. Edukaks saab tema puhul lugeda treeningut siis, kui 2-3 jooksu 100% sooritatud saab. Eelkõige on arenemisruumi treeningutel. Kui see areng toimuks, oleks edasiminek ka tulemuses. Kui Magda suudab eestikatel stardi hetkest finiši viimase sentimeetrini 100% pingutada, on oodata siiski korralikku tulemust, kindlasti isikliku rekordi parandamist.

Ma siiralt loodan, et peagi saame teha ühe korraliku laagri selle sõna otseses mõttes. Osad ei ole veel seda tunda saanud ja see aitaks kaasa oluliselt edaspidi järgnevateks hooaegadeks valmistumisel!

Eesti meistrivõistlustele sõidu kohta annan infot esmaspäeval. Teisipäeval sõidavad võistluspaika Jarmo, Rait, Ranno, Romet, Karl, Magda. Kolmapäeval liiguvad võistluspaika Brigita ja Marie-Mädli.

Seniks aga nautige puhkepäevi ja ärge väsitage end niisama :) Toredat nädalavahetuse jätku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar