esmaspäev, 28. veebruar 2022

Eesti talvised meistrivõistlused

Nädalavahetusel toimusid Tallinnas Eesti talvised meistrivõistlused, kus võisteldi täiskasvanute arvestuses. Stardis oli ka mitmeid meie noori, kelle võistlusest teen nüüd ka lühikese ülevaate.

Ann Marii

Ann Marii tegi hooaja kõige tähtsamal võistlusel kindlasti kõige paremad stardid. Esimesel päeval osales ta naiste 60 meetri jooksus. Oma eeljooksu võitis ta ajaga 7,68, mis tähendas isikliku rekordi kordamist. Finaalis püstitas ta aga isikliku rekordi 7,61 ning võitis sellega pronksmedali! Teisest kohast jäi lahutama vaid 1 sajandik, aga neljas koht jäi samuti vaid 2 sajandiku kaugusele. Tegemist on ka uue spordiklubi Altiuse naiste ja U23 rekordiga. Teisel päeval kavas olnud 200 meetri jooksus püstitas ta uue isikliku siserekordi 24,60. Rekord paranes 15 sajandiku võrra, hooaja tippmark aga lausa 45 sajandiku võrra. Kõikide jooksude peale andis see aeg lõpuks neljanda koha. Medalist jäi lahutama 28 sajandikku. 





Fotod: Marko Mumm

Anete

Ka Anete tegi hooaja tähtsamal võistlusel oma senised parimad stardid. Naiste 60 meetri eeljooksus püstitas ta kohe oma hooaja tippmargi 8,00. Selle tulemusega pääses ta ka finaali. Finaalis paranes hooaja tippmark veelgi - 7,96 andis kokkuvõttes 8.koha. Hooaja tippmark paranes nende võistlustega 8 sajandikku. 60 meetri tõkkejooksu eeljooksu aeg 9,18 viis ta ka sel alal finaali. Seal saavutas ta 7.koha ajaga 9,10. Isiklikust rekordist ja hooaja tippmargist jäi lahutama 2 sajandikku. Oma 200 meetri jooksu Anete võitis, saades ajaks 25,64. Hooaja tippmark paranes lausa 83 sajandikuga. Isiklikust siserekordist jäi lahutama veel 28 sajandikku. Kokkuvõttes sai Anete 5.koha!


Fotod: Marko Mumm

Anete Kirke ja Emmeliine

Oma esimestel Eesti meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses osalenud Anete Kirke ja Emmeliine tegid oma tulemuse enam-vähem ära. Anete Kirke tegi kaasa 200 meetri jooksus. Nädal aega tagasi püstitas oma isikliku siserekordi 26,32. Seekord jooksis ta välja aja 26,48, mis andis 8.koha. Emmeliine tegi kaasa 400 meetri distantsil. Ajaga 1.00,18 saavutas ta 6.koha. Tema isiklik siserekord pärineb samuti eelmisest nädalavahetusest - 59,94. Kumbki ei suutnud oma vormi 100% realiseerida, aga arvestades, et joosta tuli väga tugevas konkurentsis, suutsid mõlemad korraliku jooksu siiski ära teha.


                                                                   Fotod: Marko Mumm

 

Grethe Karoline

Oma esimestel Eesti meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses tegi kaasa ka Grethe. Oma vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel püstitas ta isikliku rekordi 60 meetri jooksus - 8,05. Seekord suutis ta välja joosta ajaks 8,09, mis on tegelikult igati korralik tulemus. Rekordile jäi see küll 4 sajandikku alla, aga tema selle talve paremuselt teine tulemus oli seni 8,18. Seega saab tema jooksu kindlasti õnnestumiseks pidada. Kokkuvõttes sai ta sellega 17.koha.

Carlyn

Carlyni Eesti meistrivõistlused kahjuks ebaõnnestusid. Ta oli meie kindel medalilootus naiste teivashüppes. Avapäeval oli kavas aga 60 meetri jooks. Sel talvel on ta jooksnud viiel korral alla 8 sekundi, viies oma isikliku rekordi 7,97ni. Seekord jooksis ta välja aja 8,05, mis päris ootustele kindlasti ei vastanud. Kokkuvõttes sel alal 12.koht. Põhiala - teivashüpe, ebaõnnestus aga täielikult. Algkõrgusest 3.40 ta jagu ei saanudki, sooritades vaid ühe hüppe, ülejäänud katsetel jättis jooksu paraku pooleli. Medal võideti lõpuks 3.50ga. Hooaja tähtsaima võistluse eel (Balti meistrivõistlused 4-5.märts) teeb selline etteaste kahtlemata murelikuks, ent loodame siiski, et sel nädalavahetusel õnnestub see ebaõnnestumine heastada.

Meie spordiklubi sportlastest võistlesid sel nädalavahetusel veel Birgit (võitis naiste 3000 meetri jooksus hõbemedali), Karl (meeste 1500 meetri jooksus 4.koht). Meie pikemate distantside talente juhendab Ralf Lipp.


 Fotod: Marko Mumm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar