esmaspäev, 28. november 2016

Talvine võistlushooaeg on avatud

Täna toimus meie hallis TV10 olümpiastardi I Pärnumaa etapp, kust võtsid osad väga paljud meie tublid noored tulevikulootused. Tegu oli talvise võistlushooaja esimese võistlusega!

Tahangi kõigepealt kõiki kiita, kes täna võistlema tulid. Paljudele oli see esimene võistlus üldse. Ei ole lihtne võistlema minna, kui kogemusi napib. Hindan seda väga, kuidas sellest võistlushirmust täna jagu saadi. Kõrged kohad ja isiklikud rekordid on alati toredad ning võita meeldib ju kõigile. Aga sport on midagi palju enamat kui võitmine. Mina hindan spordi juures kõige rohkem seda, et ennast võetakse kokku, minnakse starti ning antakse endast kõik, mis parasjagu on anda = ENESEÜLETUS! Täna said paljud noored sellega ka hakkama.

Võtan tänase võistluse lühidalt kokku. Esimest korda Pärnumaa Tv10 olümpiastardi ajaloos oli meil täna kasutusel fotofiniš, mille Pärnu sai endale suvel koos uue staadioniga. Nüüd saame joosta aegadele, mis on täpsed ning edetabelikõlbulikud (käsitsi võetud ajad seda ei ole!). Paraku on kõik Pärnu jaoks veel niivõrd uus, et tõrkeid tuleb ette ja tuli ka täna. Nii ei hakanud ajavõtusüsteem tööle vanemate poiste eeljooksudes, mistõttu tuli kõik jooksud kordamisele viia. Probleem lahenes, kui kasutusele võeti teine stardipüstol. Ajakava oli sellega kahjuks juba pool tundi lõhki läinud. Lõpuks hakkas süsteem aga kenasti tööle ning kõik ülejäänud vanuseklassid said muretult oma jooksud peetud.

Olgu juba siinkohal ka mainitud, et kogu võistluse protokoll läheb üles meie kergejõustikuhalli (loodetavasti juba kolmapäevaks). Trükkisin tulemused kõik arvutisse ja saatsin juba teistele treeneritele üle vaatamiseks ja vigade leidmiseks. 

Kui kõige eredamad hetked täna kokku võtta, siis alustama peab kindlasti vanemate tüdrukute vanuseklassist. 60 meetri jooksus tuli meile kaksikvõit, kui oma esimese TV10 olümpiastardi etapi võitis Kätlin ajaga 8,71! See on täpselt pool sekundit kiirem aeg, kui 11 kuud tagasi Karel Leetsari mälestusvõistlusel. Väga kena areng! Teisele kohale tuli täna Carlyn, kes nüüd esimest aastat võistlemas vanemas vanuseastmes. Tema finaaliaeg oli 8,75, eeljooksu aeg aga lausa 8,69. Mõlemad tüdrukud täitsid sellega vabariikliku etapi normatiivi.

Sama vanuseklassi teivashüppes sündis mitu väga uhket isiklikku rekordit. Alavõidu saavutas Carlyn isikliku rekordiga 2.61, kusjuures kõik kõrgused alates 2.01st ületas ta esimesel katsel. Teiseks tuli teivashüppes Martha-Liset 2.51ga, mis on samuti isiklik rekord. Mõlemad tüdrukud hüppasid veel suvel 2.40. Kolmas oli täna Kätlin 1.81ga, mis on samuti isiklik rekord. Carlyn ja Martha-Liset täitsid vabariikliku etapi normatiivi.



Vabariikliku etapi normatiivi nooremate poiste 60 meetri jooksus täitis Georg, kui võttis alavõidu finaalis joostud 9,05ga! Kaksikvõidu kindlustas meile Laur, kelle aeg oli 9,32. Finaalis jooksis veel ka Markus, kes 9,58ga oli viies. Nii Georg kui ka Laur jooksid välja isikliku rekordi. Laur jooksis viimastel Karel Leetsari mälestusvõistlustel elektriajaga 60 meetrit 9,61. Esimesena jäi täna finaalist välja Tristan 9,81ga. Isiklik rekord paranes aga lausa 0,52 sekundiga!


Nooremate tüdrukute 60 meetri jooksus pääsesid finaali Agneta ning Iiris, kes olid finaalis vastavalt neljas ja kuues. Agneta aeg oli täna 9,38 ning Iirisel 9,71 (finaalis 9,84). Ka Iirise isiklik rekord paranes enam kui poole sekundiga!

Vanemate poiste kaugushüppes tuli neljandaks Georg Martin 4.49ga, 60 meetri finaalis oli ta viies 8,90ga.  Nooremate poiste kuulitõukes jõudsid finaali Markus ning Tristan. Markus oli kokkuvõttes teine 7.86ga ning Tristan seitsmes 6.49ga. 

Ja siin ka mõned teivashüppe videod Carlyni ja Martha-Liseti hüpetest.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar